Nos centramos en generar conocimiento sobre procesos de valorización de residuos agroindustriales, provenientes principalmente de la industria azucarera, olivinícola, vinícola y acuícola. Cada proceso de valorización se enmarca en un concepto de biorrefinería permitiendo la obtención de compuestos de alto valor añadido.

INVESTIGACIÓN

“Enzymatic white-rot fungi whole cell bioreactor pretreatment as a fundamental stage of a biorefinery of two-phase olive mill solid waste to produce biogas and a potential biofertilizer”

Investigador Responsable
Dr. Gustavo Ciudad

“Determination of critical factors for high-quality ethanol extraction from alcoholic beverages safeguarding the organoleptic properties of the product by a novel forward osmosis and membrane distillation hybrid process”.

Investigador Responsable
Dr. Juan Carlos Ortega

“Novel process of levulinic acid biological production using mixed microbial culture, with a grape marc as the carbon source”

Investigadora Responsable
Dra. Fernanda Pinto

“Biotransformación de melaza para la producción
de ácido levulínico”

Investigadora Responsable
Dra. Fernanda Pinto

Teléfono

+56 45 2325555

Correo Electrónico

lilian.soto.m@ufrontera.cl